Gevulde portabella's met roomkaas en spekjes

Gevulde Portabella’s zijn makkelijk te maken en heerlijk bij de maaltijd. Het prettige van dit soort recepten is dat het met de hoeveelheden van ingrediënten allemaal niet zo heel exact hoeft, meer of minder spekjes erin, het is aan u, het blijft hoe dan ook lekker.

 

Ingrediënten:

 

  • 8 Portabella’s
  • 200 gram roomkaas
  • 3 sjalotjes
  • 250 gram uitgebakken spekjes
  • 150 gram geraspte oude kaas

portabella 

Bereiding:

 

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • De portabella’s even schoonborstelen
  • Steeltjes uit de portabella’s draaien
  • Sporen uit de portabella’s schrapen met een lepel en dit in een bakje doen
  • Sjalotjes fijn snipperen
  • In een koekenpan de spekjes lekker knapperig uitbakken
  • In een kommetje de roomkaas een beetje losroeren
  • Doe nu de gesnipperde sjalotjes, de uitgebakken spekjes, de sporen van de portabella’s en de helft van de geraspte kaas erbij en roer alles goed door elkaar
  • Vul de portabella’s met het roomkaas mengsel
  • Strooi over de gevulde portabella’s de rest van de geraspte kaas en zet ze in een ovenschaal
  • Ovenschaal ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven zetten
  • Warm serveren

 

Super eenvoudig om te maken, vooral als je het combineert met bijvoorbeeld je hoofdmaaltijd. Handig is om er bijvoorbeeld pasta of nasi bij te eten. Alles wat over is kan dan namelijk zo door de pasta of nasi gedaan worden.
Tip: i.p.v. spekjes kun je er ook voor kiezen om er gehakt of ham blokjes doorheen te doen

Copyright © 2019. All Rights Reserved.