Recept ovenschotel

Ingredieënten:

 

  • 2 tomaten
  • 1 aubergine
  • 2 paprika's
  • 3 handen vol verse spinazie
  • peper, zout en provencaalse kruiden naar smaak
  • 2 bollen mozarella
  • wat parmazaanse kaas

 

ovenschotel

Snij de paprika's in 3, haal de pitjes en de zaadlijsten eruit en gril de groenten in de oven tot ze zwartgeblakderd zijn. Steek ze in een dieprvrieszakje en laat afkoelen. Normaal gezien zou je het vel dan heel gemakkelijk moeten kunnen verwijderen.

Was de tomaten en de aubergine en snij in plakjes. 
Neem een ovenschotel en smeer de bodem in met wat olijfolie. Maak nu een soort lasagne van alle groenten. Begin bijvoorbeeld met een laag aubergine, leg daar de tomatenplakjes op en bedek vervolgens met een laag spinazie (mag er zo in, je hoeft dit niet te stoven). Kruid alles goed af en bedek met een laag mozarella/parmezaan.
Ga verder met de een laag gegrilde paprika en de rest van je groenten. Pers een teentje look over het geheel en werk af met een laag mozarella. Kruid tenslotte alles goed af en besprenkel met een beetje olijfolie.
Bedek je schotel met zilverpapier en plaats in een voorverwarmde oven van 180° gedurende een halfuur.
Haal daarna het zilverpapier eraf en laat nog 5 minuten onder de grill staan zodat je kaas een 'korstje' krijgt.

 

Eet smakelijk!

Copyright © 2019. All Rights Reserved.